Eρτ3 : κωλυσιεργια λογω "μαγειρεματων"

21:29 15/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Η ολιγωρία του γενικού διευθυντή άφησε στην ανεργία συμβασιούχους και άδεια τα γραφεία της Λ. Στρατού Στα όρια της «κατάρρευσης» βρίσκεται το...
τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΤ3. Οι επαναλήψεις τηλεοπτικού προγράμματος έχουν κουράσει πλέον τους τηλεθεατές, ενώ είναι ορατός ο κίνδυνος το κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού να διαρκεί πλέον 30 λεπτά και όχι μία ώρα όπως είναι προγραμματισμένο, εάν καθυστερήσει ακόμη λίγο η υπογραφή των
Σ.Ο.Χ.
Ο λόγος της… αρρυθμίας της ΕΡΤ3 έχει να κάνει με την στάση που κράτησε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3 κ. Κώστας Μπλιάτκας τον Μάρτιο όταν πλέον όλα κυλούσαν όμορφα και ωραία στη Λ. Στρατού.
Ηταν η εποχή που σύμφωνα με την προκήρυξη έπρεπε να γίνει η επιλογή του 50% των είδη εργαζομένων συμβασιούχων των οποίων οι συμβάσεις έληγαν στις 31 Μαρτίου 2012.
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΡΤ Α.Ε που δημοσιοποιήθηκε στις 13/3/2012 η διαδικασία των επιτροπών αξιολόγησης έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 22/3 (Απόφαση Διοικούσας Β44Χ46ΨΧ9Υ-ΒΤΡ)σε πρώτο βαθμό και μέχρι 30/3 σε δεύτερο. Τα «μαγειρέματα» όμως που έγιναν και για τα οποία βοά η πόλη προκειμένου να επιλεγούν οι 12 δημοσιογράφοι, καθώς η προκήρυξη έδινε το δικαίωμα βαθμολογίας με αντικειμενικά και υποκειμενικά κριτήρια (αξιολόγηση από προϊσταμένους) είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία της επιλογής κι όταν πλέον υπήρξε απόφαση (9/4/2012) η οποία υπογράφηκε από τη διοικούσα επιτροπή της ΕΡΤ3, να έχουν προκηρυχθεί οι εκλογές της 6ης Μαϊου και να «παγώσουν» όλες οι μεταβολές στο δημόσιο.
Είναι σημαντικό ότι αυτό που δεν αντιλήφθηκε ο γενικός διευθυντής κ. Μπλιάτκας το είχαν υποψιαστεί οι συμβασιούχοι οι οποίοι εγκαίρως ενημέρωσαν το δ.σ. της ΕΣΗΕΜΘ (αρχές Μαρτίου) να πιέσει τις διαδικασίες ώστε να μην πέσουν θύματα της προεκλογικής περιόδου. Μάταια όμως. Ετσι 12 συνολικά δημοσιογράφοι που πέρασαν από τη διαδικασία αξιολόγησης (;) είναι άνεργοι επί 3,5 μήνες γιατί ακολούθησαν και οι επαναληπτικές εκλογές ενώ αυτή τη στιγμή η διοίκηση της ΕΡΤ Α.Ε. είναι στον αέρα και δεν υπογράφονται οι συμβάσεις.
Στον αέρα όμως είναι και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3 λόγω της άτολμης στάσης του κ. Μπλιάτκα που δεν πίεσε για την επιτάχυνση των διαδικασιών.
Οι επιλεγέντες δημοσιογράφοι είναι έξαλλοι με την…. αναγκαστική τους ανεργία και ήδη την περασμένη Τετάρτη ζήτησαν την συμπαράσταση της ΕΣΗΕΜΘ.
Το πρόβλημα έχει οξυνθεί καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι έχουν πάρει τις καλοκαιρινές τους άδειες τις οποίες είχαν προγραμματίσει σύμφωνα με τον προκυρηχθέντα διαγωνισμό των συμβασιούχων.
Για τη διαδικασία επιλογής των 12 δημοσιογράφων σύμφωνα με πληροφορίες είναι ενήμερος και ο αρμόδιος υπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της… αξιολόγησης (;).
Την Παρασκευή με το θέμα ασχολήθηκε και πάλι το δ.σ της ΕΣΗΕΜ-Θ το οποίο έβγαλε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για τη μη υπογραφή των συμβάσεων τονίζοντας ότι «οι συνέπειές της, πέρα από την αδικαιολόγητη επιβάρυνση εργαζομένων που ταλαιπωρήθηκαν επί μήνες α
Keywords
Τυχαία Θέματα