Eρχεται ταριφα ανα ζωνη στις αστικες συγκοινωνιες...

16:01 22/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Τιμολογιακή πολιτική με κοινωνικά κριτήρια και ανά ζώνη ετοιμάζεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών που έχουν πληγεί ...
από την περσινή μείωση των τιμών στα κόμιστρα των συγκοινωνιακών φορέων. Χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών κ. Χρίστος Σπίρτζης σκιαγράφησε τις αλλαγές που έχει επεξεργαστεί η κυβέρνηση στα εισιτήρια,
ενώ δήλωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί άμεσα η ανατίμησή τους λόγω ΦΠΑ (από το 1,20 στο 1,30 ευρώ), καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να εφαρμόσουμε έτσι κι αλλιώς το μέτρο, καθώς έχουν εκδοθεί εισιτήρια και έχουν πουληθεί σε πολίτες και σε ιδιώτες. Υπάρχουν διαδικασίες για να κάνουμε διαγωνισμό και να εκδώσουμε νέα εισιτήρια από τη στιγμή που πρέπει να μπει το ΦΠΑ. Θέλουμε αρκετούς μήνες, αν θέλουμε να το εφαρμόσουμε» δήλωσε.

Το υπουργείο Υποδομών θα υιοθετήσει σε πρώτη φάση το μέτρο της δωρεάν μεταφοράς ανέργων που είναι νόμος που ήδη έχει ψηφιστεί. «Θεωρώ ότι έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνει μια αναθεώρηση στον τρόπο που τιμολογούνται τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες. Πρώτα θα καλύψουμε τους άνεργους να μπορούν να έχουν ελεύθερη διακίνηση. Είναι νόμος που ήδη έχει ψηφιστεί και αυτή τη στιγμή τρέχουμε για την εφαρμογή του και στη συνέχεια θα δούμε ποιες ζώνες θα επιβαρυνθούν περισσότερο και ποιες θα επωφεληθούν».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα