Entaση στη βουλη με αφορμη την απαγορευση διανομης τροφιμων απο τη χρυση αυγη...

21:05 23/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Επεισόδιο υπήρξε ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Δραγασάκη και την Χρυσή Αυγή με αφορμή την απαγόρευση της εκδήλωσης του κόμματος με την οποία θα μοιράζονταν τρόφιμα μόνο σε Έλληνες...
Η βουλευτής Ελ. Ζαρούλια κατήγγειλε τον Πρωθυπουργό, τον «παράνομα εκλεγμένο», όπως ισχυρίσθηκε, δήμαρχο Αθηναίων και τον, όπως είπε, «ανεκδιήγητο υπουργό Προστασίας του Λαθρομετανάστη» Ν. Δένδια και έκανε λόγο για «παράνομη επιχείρηση εναντίον
ενός νόμιμα εκλεγμένου κόμματος».
Ο προεδρεύων Γ. Δραγασάκης παρατήρησε ότι παραβιάζεται το Σύνταγμα το οποίο δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε Έλληνες και μη. «Δεν υπάρχει καμία παραβίαση. Φέρτε μου το νόμο», φώναξε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γ. Δραγασάκης περιορίσθηκε να της επισημάνει την «αυθάδεια» που, όπως ανέφερε, επιδεικνύει.
Στη συνέχεια, και αφού η Ελ. Ζαρούλια ολοκλήρωσε την ομιλία της για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ο Γ. Δραγασάκης ανέγνωσε δύο άρθρα του Συντάγματος.
-Το άρθρο 2 παρ. 1 όπου τονίζεται ότι «ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας». «Βλέπετε του ανθρώπου, όχι του έλληνα ανθρώπου» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
-Το άρθρο 5 παρ. 2 όπου υπογραμμίζεται πως «όλοι όσοι βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων».
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρος απάντησε πως «όταν είχαν γραφτεί τα διάφορα άρθρα του Συντάγματος δεν υπήρχε ψήγμα λαθρομετανάστη στη χώρα μας» και ότι «ο νομοθέτης δεν είχε υπόψη του ότι στην πατρίδα μας θα ήταν τρία εκατομμύρια μετανάστες».
«Δεν είχε υπόψη του και ότι μέσα στη Βουλή θα υπήρχε ένα κόμμα που θα υπονόμευε το Σύνταγμα», του απάντησε ο Γ. Δραγασάκης.
Τελεσίγραφο Γ. Καμίνη σε Χρυσή Αυγή
Σημειώνεται πως νωρίτερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην επιτρέψει στη Χρυσή Αυγή να προχωρήσει αύριο το απόγευμα σε διανομή τροφίμων στην πλατεία Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από το Πάσχα η ματαίωση ανάλογης εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στο Σύνταγμα ήταν επεισοδιακή, καθώς για την εκκένωση της πλατείας είχε επέμβει η αστυνομία.
Το κόμμα διοργανώνει την Τετάρτη στις 18:00 στην πλατεία Αττικής ανάλογη εκδήλωση, κατά την οποία προγραμματίζει να διανείμει προϊόντα και τρόφιμα σε έλληνες πολίτες.
Όπως έχει ανακοινωθεί, έχουν σκοπό να δώσουν το παρών τόσο βουλευτές και στελέχη όσο και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.
Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Αθηναίων διαμηνύει σε όλους τους τόνους πως «δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».
«Η δημοτική αρχή της Αθήνας έχει καταστήσει σαφές, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι για τη δημόσια διανομή ειδών σε δημόσιο χώρο της πόλης, απαραίτητη είναι η σχετική άδεια από τον δήμο Αθηναίων», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Καμίνης.
«Ως εκ τούτου», συμπληρώνει, «η προγραμματισμένη για αύριο διανομή ειδών και τροφίμων από τη Χρυσή Αυγή στην πλατεία Αττικής είναι παράνομη, καθώς δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης και πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».
Για τον λόγο αυτόν διαμηνύει πως σε κάθε περίπτωση «εφαρμόζοντας τη νομοθεσία, ο δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές, δεν πρόκειται να ανεχθεί την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης».
Χρυσή Αυγή: Είμαστε 100% νόμιμοι
«Το άθλιο κράτος του μνημονίου επιχειρεί να θέσει εκτός νόμου την αλληλεγγύη στους δοκιμαζόμενους Έλληνες», απαντά η Χρυσή Αυγή και καταγγέλλει πως «το αποτυχημένο και επικίνδυνο δίδυμο Δένδια-Καμίνη, με την απόλυτη συμφωνία και έγκριση του Αντώνη Σαμαρά, στήνει μία ακόμη παράνομη επιχείρηση εναντίον ενός νομίμου πολιτικού κόμματος».

«Όσον αφορά το γελοίο επιχείρημα Καμίνη περί... "μη λήψης της απαιτούμενης άδειας", γνωστοποιούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο πως ήδη η Χρυσή Αυγή έχει ενημερώσει επισήμως τις αρμόδιες αρχές (τοπικό αστυνομικό τμήμα, αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελέα υπηρεσίας)», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση στην οποία παρατίθεται σχετικό εξώδικο που επέδωσε δικαστικός επιμελητής στους αρμόδιους φορείς.
«Είμαστε 100% νόμιμοι και κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει την δραστηριότητά μας», συμπληρώνει η Χρυσή Αυγή.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα