Ektaktως στο υπουργειο παιδειας ο πρυτανης του εμπ...

Εκτάκτως στο υπουργείο Παιδείας μετέβη ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ),Σ. Σιμόπουλος, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega...

Είχε προηγηθεί συνάντηση του πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), Θ. Πελεγρίνη, με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο.
«Βούληση δική μου, όσο και του υπουργού, είναι να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο» δήλωσε ο κ. Πελεγρίνης, μετά
το τέλος της συνάντησης.
Ο κ. Πελεγρίνης έθεσε γραπτώς στον υπουργό σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΠΑ μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.
«Το πανεπιστήμιο Αθηνών διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του. Το μείζον ζήτημα είναι να λειτουργήσει. Περιμένω απάντηση στα ζητήματα που έθεσα» δήλωσε, ενώ υπογράμμισε ότι το κλίμα δεν ήταν ποτέ κακό ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ζήτησε επίσης να μην διωχθούν πειθαρχικά οι 172 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν. «Κανένας υπάλληλος δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του» πρόσθεσε. Επίσης, ζήτησε διόρθωση των λαθών που, όπως υποστήριξε, έχουν γίνει στις λίστες των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Τέλος, ανέφερε ότι θα θέσει όσα συζητήθηκαν με τον υπουργό στην κρίση των αρμόδιων οργάνων του πανεπιστημίου.
Νωρίτερα, ο κ.Αρβανιτόπουλος είχε συνάντηση με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δηλώσεις εκ μέρους του πρύτανη. Ωστόσο, η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αποφάσισε να προχωρήσει σε συμβολική αναστολή του Ιδρύματος τη Δευτέρα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα