Ektakth συσκεψη για την αντιμετωπιση των πυρκαγιων...

21:25 6/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Έκτακη σύσκεψη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια...
Ν . Δένδιας: Οι μισές πυρκαγιές οφείλονται σε εμπρησμό από πρόθεση Δεδομένων των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές της χώρας και των πυρκαγιών που έχουν ήδη προξενήσει μεγάλες καταστροφές σε δασικές εκτάσεις και σε σπίτια στην Αττική και ανά την επικράτεια ο αρμόδιος υπουργός ενημερώνεται για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και δίνει τις ανάλογες εντολές.To Reuters
για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ στη Βαρυμπόμπη βαίνει προς ύφεση. Από αέρος στη μάχη της κατάσβεσης συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας 10 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Σωτήρης Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι ευελπιστεί πως οι ζημιές σε σπίτια της περιοχής δεν είναι σοβαρές.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών, Σωτήρη Ντούρο τουλάχιστον 10 σπίτια έχουν υποστεί φθορές, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν και αρκετά αυτοκίνητα.
Ο κ. Ντούρος αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο εμπρησμού. Όπως είπε, «η ώρα και το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά μας βάζουν σε υποψίες ότι δεν μπορεί να είναι ένα τυχαίο γεγονός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες διενεργούν τις απαραίτητες έρευνες για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν αυτήν τη μεγάλη καταστροφή στον δήμο μας».
Χθες τη νύχτα μεγάλο μέρος της περιοχής βυθίστηκε στο σκοτάδι, λόγω διακοπών στην ηλεκτροδότηση ενώ οι φλόγες πλησίασαν το Ολυμπιακό Χωριό και το στρατόπεδο.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), και σήμερα παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις ακόλουθες περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της Τροιζηνίας και των Κυθήρων) Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας (νότια) Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδος Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας (Τρίπολη) Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (Μολάοι) Σκύρος Λέσβος ΧίοςΟι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, κ.ά..
Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα