Ekρηξεις και πυροβολισμοι στο εμπορικο κεντρο στο ναιρομπι...

12:42 23/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούστηκαν τα ξημερώματα στο εμπορικό κέντρο Westgate του Ναϊρόμπι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι δυνάμεις ασφαλείας ...
της Κένυας εξαπέλυσαν επίθεση για να εξουδετερώσουν τους ενόπλους ισλαμιστές που έχουν οχυρωθεί σε αυτό πάνω από 40 ώρες, κρατώντας ομήρους.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ακούστηκαν τρεις ισχυρές εκρήξεις μετά από έντονα πυρά που διήρκεσαν 15 λεπτά.
Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από το Σάββατο στην επίθεση στο εμπορικό αυτό κέντρο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν σομαλοί ισλαμιστές σεμπάμπ, οι οποίοι υποστήριξαν ότι ενήργησαν
σε αντίποινα για τη στρατιωτική επέμβαση της Κένυας στη Σομαλία.
Νωρίτερα, ο στρατός της Κένυας ανακοίνωσε ότι οι όμηροι είναι πλέον λιγότεροι από 10.

Κένυα: Ελεύθεροι οι περισσότεροι όμηροι «Οι άνθρωποι που κρατούνται ακόμα όμηροι είναι λιγότεροι από 10», δήλωσε ο συνταγματάρχης Σάιρους Ογκούνα, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση.
Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κένυα Δεν ανέφερε επίσης αν η αστυνομία έχει προβεί σε συλλήψεις των ενόπλων. «Οι περισσότεροι από τους ομήρους έχουν απελευθερωθεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Κένυας έχουν ανακτήσει τον έλεγχο των περισσοτέρων τμημάτων του κτηρίου », δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό KTN. Είπε επίσης ότι η θέση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις με τους τρομοκράτες.
Κένυα: Βίντεο - ντοκουμέντο της φονικής επίθεσης Ο πρόεδρος της χώρας, Ουχούρου Κενυάτα, ένας ανιψιός του οποίου σκοτώθηκε κατά την επίθεση, ορκίστηκε ότι θα κρατήσει μια σταθερή θέση σε αυτό που χαρακτήρισε «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στη Σομαλία και πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της Κένυας κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την αιματηρή τραγωδία. «Διαβεβαιώνω του Κενυάτες ότι οι πιθανότητες να εξουδετερώσουμε με επιτυχία τους τρομοκράτες είναι με το μέρος μας. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν αυστηρά», είπε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα