Crash test για τον τσιπρα και την οικονομια η εβδομαδα που ξεκινησε...

17:01 20/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Μία κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά για την Ελλάδα, την οικονομία και τον Τσίπρα γράφει ο ξένος Τύπος σχολιάζοντας ...
την εφαρμογή του πρώτου πακέτου μέτρων με την αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά προϊόντα.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν ειδική αναφορά στο άνοιγμα των τραπεζών
επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι ένα crash test για τον Έλληνα πρωθυπουργό ο οποίος καλείται να περάσει από την βουλή τα νέα μέτρα με τους «αντάρτες» να καραδοκούν. Για τον γερμανικό Τύπο, το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον διχασμένο μετά την συμφωνία των Βρυξελλών για το περιεχόμενο της οποίας πολλά στελέχη τη Ριζοσπαστικής Αριστεράς εξέφρασαν την αντίθεσή τους.

Η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία κρίσιμη εβδομάδα για την οικονομία αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, γράφει η γαλλική εφημερίδα "Liberation" επισημαίνοντας ότι μετά την τραπεζική αργία οι ελληνικές τράπεζες ανοίγουν και πάλι σήμερα. Η εβδομάδα που διανύουμε θα είναι ένα crash test για τον Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζει η "Liberation" προσθέτοντας ότι η συνεδρίαση της Τετάρτης θα κρίνει το μέλλον του Έλληνα πρωθυπουργού. «Την ερχόμενη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να περάσει από την βουλή το πρώτο πακέτο μέτρων και, σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών εφημερίδων, αν βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλο αριθμό ανταρτών, τότε θα παραιτηθεί», υποστηρίζει η αριστερή εφημερίδα της Γαλλίας.

To ούζο και ο μουσακάς ακριβαίνουν, σχολιάζει το γερμανικό δίκτυο NTV αναφερόμενο στις ανατιμήσεις των προιόντων που για ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν το 23% και τίθενται από σήμερα σε εφαρμογή.

Σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το πρώτο πακέτο μέτρων. Ανατιμήσεις σε πολλά προιόντα που φθάνουν έως και 23%, οι τράπεζες ανοίγουν ξανά, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα "Die Zeit".

«Άνοιγμα τραπεζών, αύξηση του ΦΠΑ σε πολλά προιόντα και φήμες για εκλογές», γράφει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας "Handelsblatt" η οποία μάλιστα επισημαίνει ότι με τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης υπάρχουν δέκα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η οικονομική εφημερίδα αποτυπώνει το δράμα του ελληνικού χρέους στα γράμματα της γερμανικής αλφαβήτου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση των Αθηνών έχει δεσμευτεί ότι θα κυνηγήσει τους φοροφυγάδες, κάτι που είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η φοροδιαφυγή είναι εκτεταμένη στην Ελλάδα.

Τα γράμματα της γερμανικής αλφαβήτου για το δράμα του ελληνικού χρέους

Αλφα όπως Austeritat - λιτότητα
Β όπως Βargeld- εκλογές
D όπως Draghi (Nτράγκι )
Ε όπως Εurogroup
F όπως Finanzmarkte (οικονομική αγορά)
G όπως Grexit
I όπως IMF (ΔΝΤ)
J όπως Jugendarbeitslosigkeit (ανεργία των νέων)
L όπως Lissabon - vertrag (συνθήκη της Λισαβόνας)
Μ όπως Merkel (Μέρκελ)
Keywords
Τυχαία Θέματα