Byθιση πλοιαριου στο νιγηρα - εικοσι νεκροι...

Τουλάχιστον 20 έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 αγνοούνται μετά τη βύθιση πλοιάριου που μετέφερε δεκάδες πολίτες στον ποταμό Νίγηρα τη νύχτα της Παρασκευής...
προς το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν επίσημες πηγές του Μάλι.
« Ένα πλοιάριο κόπηκε στα δυο στον ποταμό Νίγηρα κατά τη διάρκεια της νύχτας από την Παρασκευή προς το Σάββατο, σκοτώνοντας 20 άτομα ενώ άλλοι 23 άνθρωποι αγνοούνται», ανέφερε ο επικεφαλής της επαρχίας, Ντραμανέ Ντιαλό.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το δυστύχημα, τα αίτια του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, έγινε κοντά στο χωριό Κουμπί, 70 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Μοπτί.
Επιβεβαίωσε
ακόμη ότι στο πλοιάριο επέβαιναν δεκάδες άνθρωποι εκ των οποίων 210 διασώθηκαν και ήταν αυτοί που μίλησαν για τους νεκρούς και τους αγνοούμενους κινητοποιώντας τις αρχές.
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη γιατί το πλοιάριο κόπηκε στα δυο ( ... ) οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη», είπε ο διοικητής Ντιαλό.
Τα πλοιάρια αυτά (μεγάλα κανό το χαρακτηρίζουν κάποιοι ντόπιοι) είναι τα βασικά μέσα μεταφοράς που χρησιμοποιούνται από την πλειονότητα του πληθυσμού στο κεντρικό και βόρειο Μαλί για να διαπλέουν τον ποταμό Νίγηρα μήκους 4.200 χιλιομέτρων και τους παραποτάμους του. Συχνά είναι εξοπλισμένα με εξωλέμβιο κινητήρα και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερους από 100 επιβάτες και δεκάδες τόνους εμπορευμάτων.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα