Bραζιλια-μεξικο 0-0

08:49 18/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Η «ΣΕΛΕΣΑΟ»ΣΚΟΝΤΑΨΕ ΣΤΑ… ΓΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΟΤΣΟΑ
Γράφει ο : Αντώνης. Αντωνόπουλος
Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Α΄ Αντιπρόεδρος Π.Σ.Α.Τ.
Αναμέναμε για πολλούς λόγους το Λατινοαμερικάνικο ντέρμπι ανάμεσα στην Βραζιλία και το Μέξικο στο...
Εστάντιο Καστελάο της Φορταλέζα. Για να αποκτήσουμε ποιο ολοκληρωμένη εικόνα για την οικοδέσποινα του Mundial Βραζιλία. Για να δούμε πως θα την αντιμετωπίσει ο κακός της δαίμονας, το Μεξικό που την έχει νικήσει τις περισσότερες φορές από όλες τις ομάδες. Για να δούμε αν τελικά φτάνει ένας
κούκος (Νεϊμάρ)για να φέρει την άνοιξη (Την κούπα δηλαδή)στην Βραζιλία που θα ήταν ιεροσυλία να την συγκρίναμε με την Βραζιλία του Τοστάο, Ριβελίνο, του Πελέ, του Ζίκο, του Σώκρατες και του Ροναλντο. Ήταν η ποιο χορταστική Ισοπαλία του παγκοσμίου Κυπέλλου με την Βραζιλία, δηλαδή τον Νεϊμάρ να σκοντάφτει στα …γάντια του Οτσόα. Ο κούκος, ο Νεϊμάρ δηλαδή, της Βραζιλίας που και σε αυτό το ματς που βούρκωσε με τον εθνικό ύμνο της χώρας του φαίνεται ότι διαισθάνεται το Ιστορικό βάρος που έχει στην πλάτη του. Πάλευε σε κάθε ευκαιρία και έψαχνε τρόπο για να σκοράρει. Στο 26΄μετα από σέντρα του Ντάνι Αλβες σηκώθηκε στον Ουρανό και έπιασε σε απόσταση ανάσας καρφωτή κεφαλιά από τον Μεξικάνο τερματοφύλακα. Όλο το γήπεδο φάνηκε να σηκώθηκε όρθιο για να πανηγυρίσει μαζί με τους φίλους της «Σελεσάο» στα πέρατα του κόσμου στα καφέ, τις πλατείες και τα μπαλκόνια. Βιάστηκαν, έκαναν λάθος. Δεν υπολόγισαν τον Γκοϊγέρμο Οτσόα που λες και είχε μαγνήτη στα γάντια του και ελατήρια στα πόδια για να εκτινάσσεται. Ο Νεϊμάρ δεν πίστευε στα μάτια του ότι έχασε το γκολ .Και όμως ήταν η απόκρουση του myndial από τον αίλουρο γκολκίπερ του Μεξικό. Η Βραζιλία εξ αρχής πίεζε ψηλά, έπαιζε όμως άναρχα το εξαιρετικά στημένο στο γήπεδο Μεξικό που με υποδειγματική τακτική και τον Οτσόα κρατούσε το μηδέν. Ανά διαστήματα οι Μεξικάνοι αναζητούσαν το γκόλ στη κόντρα με ανάσες και πολύ καλή δουλειά που έκαναν στον άξονα οι Γκουαρδάδο, Βάσκες και Χερέρα. Ο τελευταίος είχε πολύ καλό σουτ στο 23΄που ανάγκασε τον Σέζαρ να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ. Όπως και στο ματς με την Κροατία οι Βραζιλιάνοι δεν είχαν καλή συνεργασία στις γραμμές τους με τον Λουϊς Γκουσταβο να παίζει πολύ πίσω στον άξονα μπροστά από τους δυο κεντρικούς αμυντικούς, με τον Οσκαρ να μην καλύπτει στα χαφ στην δεξιά πλευρά επίθεσης της ομάδας του, και τον Παουλίνιο να «περιφέρεται» , με μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους και …ξεχασμένο τον σέντερ-φορ Φρέντ. Στο 41΄ο Μεξικάνος Βάσκες έψαξε με σουτ το γκολ χωρίς καλό σημάδι. Στο 43΄ο Οτσόα κατέβασε πάλι τα ρολά όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους Παουλίνιο και Ντάβιντ Λούϊς. Στο Β΄ ημίχρονο μέχρι το 60΄οι Μεξικάνοι είχαν κατοχή και αναζητούσαν ευκαιρία να τρυπώσουν στην βραζιλιάνικη άμυνα. Δύσκολο για αυτό επιχειρούσαν σουτ από την μεγάλη περιοχή, όπως με το Ερέρα στο 56’.Απο το 60-75 οι Βραζιλιάνοι πήραν τον έλεγχο ήταν καλύτεροι και στο 68΄ο Νεϊμάρ σκόνταψε πάλι στον Οτσόα, που στο 85΄αφησε άφωνο με την απόκρουση του τον αρχηγό της «Σελεσάο» Σίλβα!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;
Η Βραζιλία διατήρησε τις αμφιβολίες αν είναι αρκετό το ταλέντο και το πάθος του Νεϊμάρ ,μαζί με ατομικές ενέργειες κάποιων άλλων για να κατακτήσει αυτό που έχασε το 1950.Αν ο Φελίπε Σκολάρι δεν βρει λύσεις για να διορθώσει άμεσα τακτικά την Βραζιλία μπορεί να φτάσει κοντά στη βρύση αλλά νερό δεν θα πιεί.
Το Μεξικό επιβεβαίωσε ότι είναι ομάδα που θα δυσκολέψει αυτούς που θα βρει στην συνέχεια ,γιατί με αυτά που έδειξε και στον αγώνα με το Καμερούν και σε αυτό με την Βραζιλία αξίζει να περάσει στους «16»που το πετυχαίνει στις συμμετοχές της στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ματς με την Κροατία θα είναι όλα τα λεφτά. Όσο για τον πρωταγωνιστή του ματς Οτσόα; Ελεύθερος από ομάδα είναι, οπότε και σε καλή ομάδα θα συνεχίσει την καριέρα του και καλό πακέτο θα πάρει.
Το αξίζει και με το παραπάνω…
Keywords
Τυχαία Θέματα