Anoixto to enδεχομενο στρατιωτικης ασκησης στην ανατολικη ευρωπη...

09:00 8/11/2014 - Πηγή: Fimotro
Το ΝΑΤΟ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής άσκησης μεγάλης έκτασης στην ανατολική Ευρώπη εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. Σε δηλώσεις του ...
σε γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της Συμμαχίας για τη συγκεκριμένη περιοχή της γηραιάς ηπείρου, υποστήριξε πως, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν έως και 40 χιλιάδες στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία αν συνεχιστούν οι προκλητικές ενέργειες από τη Μόσχα.

Η κρίση με την Ουκρανία έχει δημιουργήσει τους τελευταίους
μήνες ένα ψυχροπολεμικό κλίμα ανάμεσα στις δύο πλευρές επιδεικνύοντας την στρατιωτική τους δύναμη.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Die Welt», o επικεφαλής της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη, στρατηγός Χανς Λόταρ Νοτμόρζε, επεσήμανε πως, το ΝΑΤΟ έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε στρατιωτικές ασκήσεις με δυνάμεις από 25 χιλιάδες μέχρι 40 χιλιάδες στρατιώτες μόνο στις δυτικές χώρες της Συμμαχίας.

«Θεωρώ πιθανό, πως μελλοντικά θα το κάνομε και στην ανατολική Ευρώπη και στην Βαλτική», είπε ο στρατηγός, δίχως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο στρατηγός Χανς Λόταρ Νοτιμόρζε ανέφερε επίσης πως η δύναμη ταχείας ανάπτυξης του ΝΑΤΟ, που αποφασίστηκε πρόσφατα, θα έχει δύναμη μεταξύ πέντε και επτά χιλιάδες και εάν όλα προχωρήσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα