Anhσυχια στην εκτ για την ουκρανικη κριση...

14:38 8/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Την διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, μεγαλύτερο από αυτό των ΗΠΑ, επανέλαβε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ...
κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Μάριο Ντράγκι δεν άλλαξε τις προβλέψεις του για την πορεία του πληθωρισμού και τόνισε ότι οι τιμές καταναλωτή
στην Ευρωζώνη θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τους επόμενους μήνες αλλά θα αρχίσουν να αυξάνονται από το 2015-2016.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε την δέσμευση της ΕΚΤ να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της, συμβατικά και μη, για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ όπως είπε είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση εάν οι προβλέψεις της ΕΚΤ αλλάξουν. Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι η εισαγωγή του αρνητικού επιτοκίου στις καταθέσεις ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη ενώ ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην πρόσληψη συμβούλου για την αγορά τιτλοποιήσεων.

Για το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της οικονομίας, το λεγόμενο LTRO, είπε ότι αναμένει η χρήση του να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα και να φτάσει τα 450-850 δισ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την ουκρανική κρίση και τις κυρώσεις προς τη Ρωσία τόνισε ότι σίγουρα οι γεωπολιτικές εντάσεις θα επηρεάσουν αρνητικά την οικονομία της Ευρωζώνης, αλλά όπως είπε δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο μεγάλος θα είναι αυτός ο αντίκτυπος. Το μέγεθος των συνεπειών θα εξαρτηθεί από το χρονικό διάστημα που θα κρατήσουν οι κυρώσεις αλλά και από την εξέλιξη της κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα