Anaστολη του μετρου της διαθεσιμοτητας ζητα η συγκλητος του εμπ...

Την αναστολή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα ζήτησε με απόφασή της η σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μετά τη συνεδρίαση της Κυριακής ....

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι με την εφαρμογή των πράξεων διαθεσιμότητας 399 διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, και μάλιστα με τις «αμφισβητούμενης εγκυρότητας» δημοσιοποιήσεις ονομαστικών καταλόγων καταργούμενου και μοριοδοτούμενου προσωπικού, το Πολυτεχνείο αδυνατεί να λειτουργήσει και ότι η σύγκλητος «αδυνατεί να ανατάξει τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος υπό αυτές τις συνθήκες».
Σήμερα το πρωί συνεδριάζει
η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.
Σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ο πρύτανης του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλος, είχε έκτακτη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος είχε νωρίτερα συναντηθεί με τον Θ. Πελεγρίνη, πρύτανη του ΕΚΠΑ. Ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε την Κυριακή με τον πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γ. Μεσσήνη και ολοκληρώνει τη Δευτέρα τον κύκλο επαφών του με τους πρυτάνεις με συνάντηση που θα έχει με τον πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας έδωσε, με δήλωσή του το βράδυ του Σαββάτου, το περίγραμμα της «επόμενης μέρας» για τα πανεπιστήμια, μετά την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.
Ο κ.Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι θα αρχίσει άμεσα και υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα η διαδικασία της πανεπιστημιακής κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν σε αυτά 650 από τους 1165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ολοκληρώθηκε η διαχείριση του πλεονάζοντος προσωπικού ενώ έκανε γνωστό ότι εντός των προσεχών ημερών το Ειδικό Τριμελές Υπηρεσιακό Συμβούλιο θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που θα υποβληθούν για την αποκατάσταση τυχόν αδικιών που προέκυψαν από ανακριβείς δηλώσεις στοιχείων από απογραφόμενους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της απογραφής τους.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα