Anakamπτει ο τουρισμος στην αθηνα...

20:53 5/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Θετικά μηνύματα για τον τουρισμό προκύπτουν από τα στοιχειά που δημοσιοποίησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναφορικά με την επιβατική κίνηση το 2014...
Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η διψήφια αύξηση επισκεπτών που παρατηρείται στην Αθήνα, γεγονός που δείχνει τη δυναμική της ανάκαμψη ως τουριστικού προορισμού κατά την χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο Φεβρουάριος
του 2014, με 726 χιλιάδες επιβάτες συνολικά, παρουσίασε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό αύξησης φτάνοντας στο +9,2%. Το θετικό αυτό αποτέλεσμα όχι μόνο σηματοδοτεί μία συνεχή ανοδική εξέλιξη, που ξεκίνησε τον περυσινό Οκτώβριο, αλλά δείχνει και μία πορεία συνεχούς βελτίωσης του ρυθμού της αύξησης η οποία οφείλεται κυρίως στη σημαντική διψήφια άνοδο των διεθνών επιβατών κατά 16%. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω ποσοστό αύξησης είναι το υψηλότερο ποσοστό που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών.

Παράλληλα, η κίνηση εσωτερικού παρά τη σημαντική πτώση των προσφερόμενων πτήσεων και θέσεων κατά 13% διατηρήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους (-1%).

Αξίζει ακόμη να επισημανθεί ότι ο αριθμός των ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση κατά 33% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, αποδεικνύοντας τη δυναμική ανάκαμψη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και κατά τη χειμερινή περίοδο. Παράλληλα, οι Έλληνες ταξιδιώτες κατάφεραν να αυξήσουν τα διεθνή ταξίδια τους κατά 3% και να πλησιάσουν συνολικά τα αντίστοιχα περυσινά επίπεδα.

Συνολικά, κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, οι επιβάτες έφτασαν το 1,5 εκατομμύριο, σημειώνοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 8% με την κίνηση εξωτερικού να παρουσιάζει διψήφια αύξηση κατά 13% και την κίνηση εσωτερικού να είναι μειωμένη μόνο κατά 0,5% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2013.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα