Anaboλh των ευρωπαικων stress tests meχρι το 2014...

10:34 17/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή ανακοίνωσε την Πέμπτη πως θα μεταθέσει τα επόμενα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών, λαμβάνοντας υπ' όψιν το χρονοδιάγραμμα σύστασης του προτεινόμενου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού στο πλαίσιο ...
της δημιουργίας τραπεζικής ένωσης.

Η ανακοίνωση ήταν κάτα κάποιο τρόπο αναμενόμενη, αφού φέτος, στο περιβάλλον εποπτείας των ευρωπαϊκών τραπεζών, θα κυριαρχήσει η «Αξιολόγηση Ποιότητας Παγίων», στην οποία οφείλουν
να συμμετέχουν όλες οι τράπεζες που θα εποπτεύονται κεντρικά από την ΕΚΤ, προκειμένου«πάρουν το εισιτήριο» για τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό.

Αρχικά η EBA προγραμμάτιζε να διενεργήσει τα τεστ στο δεύτερο εξάμηνο του 2013. Ωστόσο, πλέον, ο χρόνος διεξαγωγής των τεστ θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα μπορεί να συσταθεί η ενιαία εποπτική αρχή.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης είχαν συμφωνήσει να θέσουν ως στόχο για την ολοκλήρωση την άνοιξη του 2014, όμως η δυνατότητα εκπλήρωσης του στόχου τίθεται υπό αμφισβήτηση εξαιτίας των διαφωνιών για το εύρος και τη δομή της δραστηριότητας της αρχής, αλλά και για τους άλλους δύο πυλώνες της τραπεζικής ένωσης: το μηχανισμός εκκαθάρισης και το μηχανισμό ασφάλισης καταθέσεων.
Πηγή: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα