Ameση ψηφιση ν/ς κατα της ρατσιστικης βιας ζητα το πασοκ...

22:12 28/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Την άμεση προώθηση και ψήφιση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει τις διατάξεις που έχει καταθέσει σε πρόταση νόμου το ΠΑΣΟΚ για την προστασία του πολιτεύματος και των πολιτών από την ακραία εγκληματική βία...
και τον ρατσισμό ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης αντιπροσωπεία του Κινήματος.
Σε συνάντηση που είχε με τον κ. Αθανασίου, η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επισήμανε συγκεκριμένα την ανάγκη
υιοθέτησης των προτάσεων του κόμματος για ψήφιση διατάξεων που θα ενισχύουν το νομικό πλαίσιο κατά της ρατσιστικής βίας με άμεσα επιβαλλόμενες ποινές, συστηματική αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των ενόχων, καθιέρωση ειδικών πειθαρχικών αδικημάτων για εμπλεκόμενους σε ρατσιστικά αδικήματα δημόσιους λειτουργούς, προστασία των θυμάτων και των μαρτύρων των κακουργηματικών πράξεων και δραστικές κυρώσεις κατά των νομικών προσώπων.
Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ζήτησαν επίσης από τον υπουργό την άμεση εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, ενώ υπογράμμισαν ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης. Για το λόγο αυτό ζήτησαν είτε να ψηφιστεί νέα διάταξη, είτε να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα νομοθεσία ώστε αν από την διεξαγόμενη στον Άρειο Πάγο προκαταρκτική εξέταση θεμελιώνεται κατηγορία κατά της Χρυσής Αυγής να διακοπεί αμέσως η κρατική χρηματοδότηση της οργάνωσης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα