Aixmeς χρυσοχοϊδη κατα παπουτση για διαλυση της ελας

15:50 8/3/2012 - Πηγή: Fimotro
«Στη χώρα έχει πληγεί ένα αγαθό που το δικαιούνται όλοι οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι λιγότερο προνομιούχοι. Είναι το αγαθό της ασφάλειας» δήλωσε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοίδης κατά την τελετή...
παράδοσης-παραλαβής αφήνοντας αιχμές κατά του προκατόχου του Χρήστου Παπουτσή.
Ο νέος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι μεγάλη τιμή και χαρά το γεγονός ότι ο κ. Παπαδήμος τον κάλεσε και του ανέθεσε το χαρτοφυλάκιο της ασφάλειας. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη συναισθηματικά, καθώς ο υπουργός
αναφέρθηκε στον υπασπιστή του Γιώργο Βασιλάκη, ο οποίος σκοτώθηκε από την έκρηξη στο υπουργείο τον Ιούνιο του 2010.
Ο κ. Χρυσοχοίδης μίλησε για αποδυνάμωση των αστυνομικών υπηρεσιών και ιδιαίτερα της ομάδας ΔΙΑΣ που, όπως είπε, φεύγοντας από το υπουργείο, την άφησε με 2.000 αστυνομικούς στην Αθήνα και επιστρέφοντας βρήκε τους 750 στα γραφεία.

Όπως, τόνισε ότι άμεσα βγαίνουν στο δρόμο 750 αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ», ενώ θα βρεθούν άλλοι 1.000 άμεσα για να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη ομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 3.000 στην Αττική.

Οι προτεραιότητες του κ. Χρυσοχοΐδη: η ενίσχυση της αστυνόμευσης, η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και η κατάσταση στο Κέντρο της Αθήνας.

Για το τελευταίο, όπως δήλωσε μετά στους δημοσιογράφους, θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Καμίνη και άμεσα συνάντηση με τον περιφερειάρχη κ. Σγουρό, με στόχο να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά το θέμα της λαθρομετανάστευσης.

Δήλωσε επίσης ότι θα αναδιοργανωθεί η ασφάλεια για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ο νέος υφυπουργός, πρώην αρχηγός και γενικός γραμματέας του υπουργείου Λευτέρης Οικονόμου, που θα μοιραστεί τα καθήκοντα με τον Μανώλη Όθωνα, αναφέρθηκε στις αυξημένες υποχρεώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, λόγω της κρίσης και δήλωσε ότι δεν υπάρχει άλλη προοπτική από την επιτυχία στον τομέα της ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός σχολιάζοντας ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με φήμες ότι η απομάκρυνσή του από το υπουργείο Ανάπτυξης σχετίζεται με την κόντρα του με τον Φίλιπ Ρέσλερ, απάντησε με νόημα: «Είμαστε φίλοι με τον κ. Ρέσλερ».
Keywords
Τυχαία Θέματα