Aiσιοδοξος ο αλμουνια για το σχεδιο διασωσης των τραπεζων...

15:43 10/4/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Την ικανοποίησή του για το μέλλον της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με όσα έχει ζητήσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν, ...
εξέφρασε ο επίτροπος Αλμούνια μετά τη συνάντησή του με τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα. Προϊδέασε, όμως, ότι θα καθυστερήσει η κρίση της Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις στις τράπεζες και ειδικά στη Eurobank.

Ο κύριος Αλμούνια τόνισε ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή στη Βουλή είναι σύμφωνο με τις κατευθύνσεις που περιείχε στην επιστολή του προς τον κύριο Στουρνάρα και δημιουργούν προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών και της Eurobank. «Οι ελληνικές τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν» ανέφερε και διαπίστωσε πως οι συνθήκες βελτιώνονται μετά τις κινήσεις των τριών τραπεζών (Πειραιώς, Alpha και Εθνική) να αναζητήσουν ιδιωτικά κεφάλαια από την αγορά.

Ωστόσο προς το θέμα της έρευνας που διεξάγει ήδη η Επιτροπή για τις ενισχύσεις στις τράπεζες, ο κύριος Αλμούνια ανέφερε ότι για μεν την Alpha και Πειραιώς είναι θετικό ότι βγήκαν στις αγορές, για την Εθνική της οποίας η διαδικασία είναι σε εξέλιξη θα χρειαστεί λίγος καιρός ακόμη για να ολοκληρωθεί, αλλά για τη Eurobank, το δημόσιο συμμετέχει σε ποσοστό άνω του 90% και εξ αυτού του λόγου η εξέταση θα καθυστερήσει.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα