70 τουλαχιστον οι νεκροι στην αιγυπτο...

16:10 27/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα από επίθεση που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις ασφαλείας εναντίον υποστηρικτών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων Γκεχάντ ελ Χάνταντ.Πρόσθεσε, μάλιστα, πως ο απολογισμός ενδέχεται να είναι υψηλότερος...

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα Αιγύπτου μετέδωσε πως 120 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και άλλοι 4.500 τραυματίσθηκαν στα πρωινά βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν στο περιθώριο ολονύκτιας εκδήλωσης διαμαρτυρίας
που πραγματοποίησαν οπαδοί του Μόρσι κοντά σε τέμενος του Καΐρου.
«Δεν πυροβολούσαν για να τραυματίσουν, αλλά για να σκοτώσουν», ανακοίνωσε στο πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων, προσθέτοντας ότι τα θύματα έφεραν τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.
Αν και αριθμός των θυμάτων δεν έχει επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές, ο ελ Χάνταντ πρόσθεσε πως όλα τα θύματα συμμετείχαν στη διαδήλωση.
Εν τω μεταξύ, δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είπε πως είδε ο ίδιος, σήμερα το πρωί, 37 σορούς στο αυτοσχέδιο νεκροτομείο που είχε στηθεί στο κινητό νοσοκομείο των ισλαμιστών οπαδών του Μοχάμεντ Μόρσι.
Πρόκειται για διαδηλωτές που σκοτώθηκαν από σφαίρες στη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ανέφεραν ιατρικές πηγές από το νοσοκομείο, προσδιορίζοντας πως άλλες σοροί έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.
Οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι θα «σταματήσουν σύντομα με νόμιμους τρόπους», φέρεται, εν τω μεταξύ, να δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ. Ο Ιμπραχίμ είπε ότι θα εξεταστούν οι καταγγελίες από τους κατοίκους των περιοχών και σύντομα οι διαμαρτυρίες θα λάβουν τέλος. Οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν ολονύκτιες διαμαρτυρίες επί ένα συνεχή μήνα, απαιτώντας την επιστροφή του πρώην προέδρου.

Πηγή: Reuters
Keywords
Τυχαία Θέματα