60 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα και 9 νέες απώλειες

18:17 4/4/2020 - Πηγή: Fimotro

Σε 68 αυξήθηκαν τα θύματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον ιό Σωτήρη Τσιόδρα. Την ίδια ώρα, συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 1.673, καθώς σήμερα ανακοινώθηκα ακόμα εννέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο μέσος όρος των θανόντων από τον ιό είναι τα 74 έτη, ενώ στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 92 ασθενείς. Δέκα ασθενείς έχουν βγει από τις ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στα θύματα του τελευταίου 24ωρου είναι ένας 84χρονος

άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μια γυναίκα ηλικίας 91 ετών, από το νοσοκομείο «Αττικόν», και ένας 82χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένας ακόμα άνδρας που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην αρχή της ενημέρωσης, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει τη γρήγορη διασπορά του ιού, που κανένα σύστημα υγείας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα