30 ευρω το μερισμα για το β' εξαμηνο στους δικηγορους της αθηνας...

07:38 9/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Το ποσό των 30 ευρώ, το χαμηλότερο μέρισμα της τελευταίας δεκαετίας για το δεύτερο εξάμηνο θα πάρουν οι δικηγόροι της Αθήνας, λόγω της οικονομικής κρίσης, ...
καθώς τα συμβόλαια είναι σχεδόν σε μηδενική βάση και οι απαλλοτριώσεις ήταν ελάχιστες.
Οι νέοι δικηγόροι μέχρι επτά χρόνια δικηγορίας είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση καθώς θα λάβουν πρόσθετο μέρισμα 130 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στα 160 ευρώ.
Το 2007 το μέρισμα των δύο εξαμήνων ήταν στα 1.250 ευρώ, ενώ σήμερα το μέρισμα του α΄ εξαμήνου του τρέχοντος
έτους ήταν 50 ευρώ και το β΄ εξάμηνο μειώθηκε στα 30 ευρώ.
Να σημειωθεί ότι δεν δικαιούνται μέρισμα: 1) Όσοι τελούν σε αναστολή, 2) Όσοι βρίσκονται στο εξωτερικό (άδεια απουσίας-σπουδές), 3) Βουλευτές-ευρωβουλευτές και 4) Όσοι δεν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση (ανανέωση ταυτότητας).
Ειδικότερα, το μέρισμα του ΔΣΑ κατά τα τελευταία έντεκα χρόνια (2002-2013) καταγράφεται ως εξής:

Νέοι δικηγόροι Το μέρισμα των νέων δικηγόρων κατά την τελευταία 9ετία είναι σε ελαφρώς καλύτερη κατάσταση, αφού έχουν συμπαραστάτη τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων.
Ο Ειδικός Διανεμητικός Λογαριασμός Νέων Δικηγόρων ο οποίος ενισχύει τους νέους δικηγόρους που έχουν δικηγορία μέχρι επτά χρόνια και ετήσιο ατομικό φορολογικό εισόδημα κάτω των 10.271 ευρώ ή ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 14.673 ευρώ, έχει ως μοναδική πηγή εσόδων το 1% του ποσοστού 12% που παρακρατείται από την αμοιβή που προεισπράττεται από τον ΔΣΑ.
Το μέρισμα των νέων δικηγόρων από τον Ειδικό Διανεμητικό Λογαριασμό Νέων Δικηγόρων για την 9ετία 2004-2013, έχει ως εξής:

Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα