13,2% μπροστά η νδ σε νέο γκάλοπ της alco

20:02 24/5/2021 - Πηγή: Fimotro
Μια ακόμα δημοσκόπηση αποτυπώνει την αποτυχία της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλο προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία παρά τις δυσκολίες της εποχής και με την διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στις 13,2 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Alco

για το OPEN, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι εάν σήμερα είχαμε εκλογές η διαφορά υπέρ της ΝΔ θα διψήφια, καθαρή και σίγουρα μεγαλύτερη από τις τελευταίες εκλογές.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται ως η χειρότερη για την κυβέρνηση, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 24%. Και τα δύο κόμματα εμφανίζουν ελάχιστες μεταβολές σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ, ενισχυμένο στο 6,8%, το ΚΚΕ στο 5,2% και η Ελληνική Λύση στο 4%. Το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2,9%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, οι pολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 41% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 23%/ «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 32%. Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στο ερώτημα για το ποια κυβέρνηση εμπιστεύονται οι πολίτες για να επανέλθει η ανάπτυξη μετά την πανδημία.

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες έδειξαν ξεκάθαρα την ανησυχία τους με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο το 54% των πολιτών θεωρεί πως οι ρυθμίσεις του είναι δυσμενείς για τους εργαζόμενουςΓια την καθιέρωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικάΟσον αφορά στο επίμαχο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια των παιδιών οι πολίτες απάντησανΠώς καταγράφεται η πρόθεση ψήφου και ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο πρωθυπουργό

The post 13,2% μπροστά η ΝΔ σε νέο γκάλοπ της Alco appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα