'' οχι '' της εκτ στον εσωτερικο δανεισμο της κυπρου...

13:42 20/3/2013 - Πηγή: Fimotro
Η ΕΚΤ δεν αποδέχεται στο σχέδιο εσωτερικού δανεισμού της Κύπρου, καθώς θεωρεί ότι η χρηματοδότηση από τα ταμεία θα επιβαρύνει το δημόσιο χρέος. Παράλληλα, εκτιμά ότι η δυνατότητα χρηματοδότησης από φορολογία μόνο...
των πολιτών – καταθετών της χώρας και όχι των ξένων, δεν θα είναι τελικά αρκετή. Με τον τρόπο αυτό θέτει σοβαρά εμπόδια για εφαρμογή ενός εναλλακτικού σχεδίου από την πλευρά της Κύπρου
και, κατ' ουσίαν, μπλοκάρει το σενάριο, το οποίο θέλει την κυπριακή πλευρά να χρησιμοποιεί την εσωτερική χρηματοδότηση σαν ένα εκ των βασικών εναλλακτικών πυλώνων για να αποτραπεί η φορολόγηση των διεθνών κεφαλαίων που θα οδηγήσει και στη φυγή τους.

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της ΕΚΤ αρχίζει να πιέζει τους Κυπρίους απειλώντας τους με διακοπή της χρηματοδότησης από τον ELA, στον οποίο βασίζεται η καθημερινή, μέχρι τώρα, λειτουργία του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.

Κατά τον τρόπο αυτόν, τα περιθώρια ελιγμών για την Κύπρο θα αρχίσουν αν γίνονται ασφυκτικότερα, καθώς μάλιστα οι ελληνικές τράπεζες σταματούν οποιαδήποτε χρηματοδότηση στις επιταγές των κυπριακών τραπεζικών ιδρυμάτων.

Από τις εξελίξεις αυτές προκύπτει ότι η ΕΚΤ συντάσσεται με μια σκληρή γραμμή των Γερμανών, μειώνοντας αποφασιστικά τα περιθώρια εναλλακτικών κινήσεων για τους Κυπρίους, ενώ παράλληλα φέρνει πιο κοντά το δίλημμα εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.

Πηγή : newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα