'' και επωδυνες οι περικοπες και χωρις αποτελεσμα ''...

16:27 5/10/2012 - Πηγή: Fimotro
Οι συνέπειες μιας πιθανής εξόδου από την Ευρωζώνη θα είχε τραγικές συνέπειες όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για το ίδιο το ευρώ. Θα είχε επίσης αρνητικές συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή, τη Μέση Ανατολή, την Τουρκία, ενώ θα επηρέαζε ...
και τις σχέσεις με τη Ρωσία. Τα ανωτέρω ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου
σε συνέντευξη του στο Euronews.
Ο κ. Παπανδρέου σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι το πρόβλημα της Ευρωζώνης το προκάλεσε η Ελλάδα, αντέτεινε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με την κατάρρευση της Wall Street το 2008, μετά από σωρεία φορολογικών παραβάσεων τραπεζικών ομίλων.Αυτές οι παραβάσεις είχαν ως συνέπεια να αναδειχθούν και αδυναμίες του ευρώ.
Ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε την πρόταση του Ε.Βενιζέλου για την παράτηση της εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής. Άλλωστε πρόκειται και για δική του θέση την οποία είχε προβάλει στη διάρκεια της θητείας του. Παράλληλα ανέφερε ότι κατά την εκτίμηση του η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ένα πακέτο το οποίο θα είναι αποδεκτό από τους εταίρους, αλλά και τους δανειστές μας, προσθέτοντας ότι '' η πολιτική των περικοπών από μόνη της και επώδυνη είναι και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα ''.
Keywords
Τυχαία Θέματα