'' δεν αντεχουμε νεα μετρα''...

22:42 13/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Την έντονη διαφωνία του στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα μέτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε σχετικές ...
ερωτήσεις δημοσιογράφων το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία του κόμματος στην Ιπποκράτους, υποστήριξε ότι η χώρα δεν
αντέχει ούτε τώρα ούτε στο μέλλον πρόσθετα μέτρα, εισοδηματικές περικοπές και επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα έσοδα που θα χρειαστούν θα προκύψουν από τη δυναμική της οικονομίας και από πολιτικές λύσεις που έχουμε συμφωνήσει με τους εταίρους μας, που δεν καταγράφονται στην τεχνική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επίσης, υποστήριξε ότι θα υπάρχουν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης πολύ καλύτεροι από τους προβλέψιμους και αναφέρθηκε στην νέα περικοπή του δημοσίου χρέους, η οποία θα γίνει μέσω μειώσεων επιτοκίων και παράτασης της περιόδου αποπληρωμής, όχι αναγκαστικά του κεφαλαίου

Η έκθεση της ΕΕ είναι θετική, είπε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε ότι διαπιστώνει τα επιτεύγματα της χώρας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι διεθνώς ο τρόπος που συζητείται το θέμα «Ελλάδα» έχει αλλάξει και ότι πλέον «οι εταίροι μας μάς χρωστούν δίκαια και καλά λόγια που βοηθούν την Ελλάδα να βγουν οριστικά από την κρίση».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «πρέπει να επιμείνουμε στις διαρθρωτικές αλλαγές και να εκτελέσουμε τον ψηφισμένο προϋπολογισμό».

Σε σχέση με την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές προέβλεψε πως «θα βγει στις αγορές συντομότερα απ' ό,τι νομίζουν ορισμένοι». Επισήμανε, δε, ότι «το θέμα είναι βγούμε με χαμηλό κόστος» και «να επιστρέψουμε στο σχέδιο που έχουμε μπροστά μας».

Επανέλαβε την πάγια άποψή του ότι δεν υπήρχε δεν υπάρχει το σχέδιο Β. Με αφορμή όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΣΕΒ, χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «όποιος έχει το ανιστόρητο θράσος να λέει ψέματα στο λαό μετά από όσα συνέβησαν στην Κύπρο, είναι ανεύθυνος και επικίνδυνος».

Επισήμανε επίσης ότι ο ΣΕΤΕ θα στηρίξει το επίδομα γάμου και ότι από την συνάντηση που είχε με τους φορείς τουρισμού προέκυψε ότι το πρώτο πρόγραμμα για τη στήριξη της ανεργίας με προσωρινές θέσεις αποδίδει σημαντικά αποτελέσματα και ότι οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τις 200.000 θέσεις εργασίας μέσω του ΑΣΕΠ είναι εφικτή και χρηματοδοτίσημη.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποθάρυνε τους συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ να επιμείνουν στην απόφασή τους για απεργία λέγοντας πως «έχουμε την απόρριψη της στάσης των συνδικαλιστών της ΟΛΜΕ από την κοινωνία».

Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με τα όνειρα και τις αγωνίες των παιδιών». Λίγο νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «τάχθηκε καθαρά κατά της παρεμπόδισης των εξετάσεων».

Επιπρόσθετα αναφερόμενος στο ρατσιστικό νομοσχέδιο υπογράμμισε ότι η συνεννόηση που έχει κάνει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό επικρατείας είναι πως χρειάζονται λίγες ημέρες προκειμένου τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί να επεξεργαστούν το σχέδιο νόμου για να καταλήξουν στο οριστικό κείμενο. Με την επιστροφή του πρωθυπουργού και του ίδιου από το εξωτερικό θα προχωρήσει το θέμα της κατάθεσης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου «που έχει ως κορμό την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι χρειάζονται διευκρινίσεις. Τέλος επανήλθε στην παλιότερη άποψή του όχι χρειάζονται πολιτικές πρωτοβουλίες και πολιτικός αποκλεισμός στους εκπροσώπους του ναζισμού, φασισμού και κοινωνικού τσαμπουκά. «πρέπει η δημοκρατία να αμύνεται, κανείς δεν μπορεί να αμαυρώνει και να ευτελίζει το Κοινοβούλιο» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού είχε συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού, δήλωσε ότι ο τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και προέβλεψε ότι φέτος θα υπάρχουν 17.000.000 αφίξεις τουριστών και ότι τα προσδοκώμενα έσοδα θα είναι 11 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα