'' δελτιο καιρου ''...

Σοβαρότατα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από την έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και σε αρκετά σημεία σε ολόκληρη τη χώρα.
Χειμωνιάτικο το σκηνικό στα Βόρεια Προάστια, ...
όπου η βροχή πέφτει ασταμάτητα από το βράδυ κυρίως του Σαββάτου. Στο Πολύδροσο Χαλανδρίου οι δρόμοι έχουν γεμίσει με νερό και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία. Προβλήματα υπάρχουν και στη Νέα Μάκρη, ενώ η Πυροσβεστική μέχρι πριν από μία ώρα είχε δεχτεί 135 κλήσεις για πλημμύρες τόσο στα Βόρεια Προάστια και έγιναν
110 αντλήσεις υδάτων, από 60 πυροσβέστες με 20 συνεργεία, τα οποία είχαν διατεθεί στο λεκανοπέδιο. Το πρωί είχε κλείσει η λεωφόρος Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη, λόγω συγκέντρωσης υδάτων, αλλά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.
Επίσης στο Καπανδρίτι, χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για την απομάκρυνση οδηγού ΙΧ, ο οποίος εγκλωβίστηκε, όταν το όχημα του ακινητοποιήθηκε, λόγω εισροής υδάτων στη μηχανή.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα,προβλήματα υπάρχουν στα Τρίκαλα και το Σαββατόβραδο κάτοικοι και επισκέπτες των περισσότερων ορεινών χωριών του νομού Τρικάλων το πέρασαν στο σκοτάδι, λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Επίσης, εξακόσια άτομα που διέμεναν σε οικισμό, στην περιοχή Μαυρίκα Καρδίτσας, χρειάστηκε να μεταφερθούν προσωρινά, χθες το απόγευμα, για λόγους ασφαλείας, λόγω της υπερχείλισης ποταμού εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Για τις ανάγκες του απεγκλωβισμού και της μεταφοράς τους κλήθηκε κλιμάκιο της 8ης ΕΜΑΚ από τη Λάρισα.
Προβλήματα υπάρχουν και στη Λαμία εξαιτίας της υπερχείλισης του Σπερχειού, ενώ η πυκνή χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδας, έχει προκαλέσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Keywords
Τυχαία Θέματα