Ζοφερα στοιχεια για τη φτωχεια απο μη κυβερνητικες οργανωσεις


Κατά 580% (!) αυξήθηκαν οι πολίτες που επισκέπτονται τα πολυϊατρεία της ΜΚΟ Praksis. Μία άλλη οργάνωση, η Prolepsis, σιτίζει από τον Απρίλιο 6.300 παιδιά σε σχολεία της Αττικής. Σε 7.000 άπορους διανέμει τρόφιμα η «Αρτος - Δράση»
Οικογένειες «νοικοκυραίων» που καταρρέουν υπό το βάρος της οικονομικής ασφυξίας, παιδιά που υποσιτίζονται, άνθρωποι που βρίσκονται να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και ψάχνουν στα σκουπίδια για τροφή. Η πραγματικότητα που περιέγραψαν χθες πολλές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, για να αμβλύνουν τις συνέπειες της κρίσης αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως η ελληνική κοινωνία ξεπερνά σταδιακά τις αντοχές της...
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούμε αύξηση κατά 580% των Ελλήνων που έρχονται στα πολυϊατρεία μας», σημείωσε ο επικεφαλής της Praksis, Τζανέτος Αντύπας, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε ασφαλιστικό δικαίωμα και δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν «ούτε καν εμβόλια για τα παιδιά τους».
Keywords