Ξετυλιγεται το κουβαρι για την υποθεση novartis

Απρόβλεπτες διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis καθώς, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας στα γρανάζια της εμπλέκονται και κορυφαία στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεκάδες μάρτυρες έχουν καταθέσει για την υπόθεση ενώ κλιμάκιο του FBI βρίσκεται στην Ελλάδα, ερευνώντας τα στοιχεία.

Το κλιμάκιο της αμερικανικής υπηρεσίας συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να
διερευνηθούν οι καταγγελίες για «μαύρο» χρήμα, που διακινήθηκε από το 2006 έως το 2014.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι καταγγελίες αφορούν την αθέμιτη προώθηση από την εταιρεία φαρμάκων, τα οποία είναι δεύτερης και όχι πρώτης γραμμής.

Φάρμακα τα οποία είναι συνήθως ακριβότερα και δεν αποτελούν την πρώτη επιλογή ενός γιατρού για την αντιμετώπιση μιας ασθένειας.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση ξεκίνησε από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία δύο Ελληνες πολίτες, πρώην υπάλληλοι στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας-Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.
Keywords
Τυχαία Θέματα