ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Οι μνήμες της 5ης Νοεμβρίου 2007 με την τραγική κατάληξη της αστυνομικής επιχείρησης στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, που είχε ως συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του Ειδικού Φρουρού Στάθη Λαζαρίδη, θα ξυπνήσουν σήμερα σε αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου    Η Έδρα θα αποφασίσει αν οι τρεις αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα βρεθούν στο εδώλιο φέρουν ευθύνες για την αποτυχία της επιχείρησης, η οποία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως μία επιχείρηση χωρίς τον απαιτούμενο προγραμματισμό, οργάνωση και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων.

    Κατηγορούμενοι είναι ο πρώην γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, Αντώνης Βιτωράκης καθώς και δύο Ρεθυμνιώτες απόστρατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι είχαν την ευθύνη της επιχείρησης.

    Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που είχε διαταχθεί υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι, υπήρξαν ενέργειες με βεβιασμένο και ερασιτεχνικό τρόπο στον σχεδιασμό και την οργάνωσή της, με συνέπεια πέρα του Στάθη Λαζαρίδη να τραυματιστούν ακόμη δύο Ειδικοί Φρουροί. Ακόμα αναφέρεται ότι η επιχείρηση σχεδιάστηκε χωρίς να προβλεφθεί κάλυψη της αστυνομικής ομάδας των 49 αστυνομικών στα επίκαιρα σημεία της περιοχής ούτε από ξηράς ούτε από αέρος, ενώ μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι ο σχεδιασμός που είχε γίνει δεν προέβλεπε συγκεκριμένους τρόπους αντίδρασης.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα