Βαγγελης μαρινακης : ο επιδοξος καναλαρχης και οι εντιμοτατοι φιλοι του - ενα ρεπορταζ που πρεπει να διαβασετε

Σε αντίθεση με τη διάσημη αλλά παρερμηνευμένη ρήση του Ουμπέρτο Εκο, οι ειδήσεις και αυτόν τον Αύγουστο δεν υπάρχουν απλά ως αναγκαία συμπληρώματα των εφημερίδων αλλά παρουσιάζουν ευρύτερο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό ενδιαφέρον.

Μόνο που αυτή τη φορά τα ίδια τα μέσα ενημέρωσης αποτελούν την είδηση.

Στο επίκεντρο της εγχώριας επικαιρότητας ο διαγωνισμός για τις δανειοδοτήσεις των καναλιών, με τους επίδοξους καναλάρχες να στρέφουν τα βέλη
τους ο ένας στον άλλον κι ενώ τα στοιχεία από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις δανειοδοτήσεις κομμάτων και ΜΜΕ αναδεικνύουν το τρίγωνο της διαπλοκής τραπεζών-ΜΜΕ-κομμάτων.

Για τους παλιούς επιχειρηματίες του κλάδου (Μπόμπολας, Βαρδινογιάννης, Κυριακού, Κοντομηνάς, Αλαφούζος, Ψυχάρης) δημοσιεύονται συνεχώς ειδήσεις ανάλογα με τα συμφέροντα του κάθε ολιγάρχη.

Την επικαιρότητα απασχόλησε πρόσφατα το όνομα του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και του γιου του, Βλαδίμηρου-Γιάννη, που ορισμένοι, εξ αριστερών και εκ δεξιών του ΣΥΡΙΖΑ, τον φωτογραφίζουν ως «εκλεκτό» της κυβέρνησης.

Μόνο που ο Χρ. Καλογρίτσας, γνωστός εργολάβος δημοσίων έργων, δεν είναι καθόλου άγνωστος στον χώρο των Μέσων, καθώς ήδη από τον Απρίλη του μακρινού 1986 ήταν εκδότης της εφημερίδας «Η Πρώτη».
Keywords
Τυχαία Θέματα