Τσιπρας: πρωτη φορα αριστερα, πρωτη φορα απλη αναλογικη

«Ήρθε η ώρα της απλής αναλογικής» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας μάλιστα το σύνθημα «πρώτη φορά αριστερά, πρώτη φορά απλή αναλογική και ισοτιμία ψήφου», καταχειροκροτούμενος από τα μέλη της ΚΕ.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή
η σχετική πρόταση νόμου, στην οποία θα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, δικαίωμα ψήφου για όσους έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός σε μια καταρχήν ανάλυση των εξελίξεων μετά το δημοψήφισμα στην Βρετανία τόνισε την ανάγκη για μια καλύτερη Ευρώπη, είπε ότι η ΕΕ απειλείται από τα δεξιά και όχι από την αριστερά, ενώ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει και σχετικές πρωτοβουλίες, κάτι που όπως είπε συζήτησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Υπογράμμισε ότι «σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ μια μεγάλη αντεπίθεση των προοδευτικών ευρωπαϊκών δυνάμεων για να σταματήσει η επέλαση της ακροδεξιάς και του εθνικισμού που βρίσκουν γόνιμο έδαφος στις συνθήκες που δημιούργησαν η λιτότητα και η ασυδοσία των αγορών».
Keywords
Τυχαία Θέματα