Το αισχος της απληρωτης δουλειας βαφτιζεται «μαθητεια» απο τη συγκυβερνηση συριζα-ανελλ

Με τη μέθοδο της «σαλαμοποίησης», η κυβέρνηση προχωρά σε νέα λεηλασία των συντάξεων, στη δραστική συρρίκνωση όλων των παροχών και στη διάλυση βήμα - βήμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Ετσι, μετά τα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια των προηγούμενων μηνών, με τα οποία μειώθηκαν οι αποδιδόμενες συντάξεις, αυξήθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, σε όσους ακόμα είχαν από το καταστατικό των Ταμείων τους ειδικά ηλικιακά όρια, καταργήθηκαν τα κατώτερα όρια συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους πριν συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους
και διαμορφώθηκαν νέα όρια κατώτερων συντάξεων από εδώ και στο εξής, μειωμένα μέχρι και 20% (π.χ. στο ΙΚΑ από 486 στα 392 ευρώ), τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ξεδιπλώνει τη δεύτερη φάση της επίθεσης.
Κυβέρνηση και εργοδοσία στοχεύουν σε δύο βασικές κατευθύνσεις: Στην παραπέρα περικοπή των συντάξεων που σήμερα αποδίδονται σε 2,655 εκατομμύρια συνταξιούχους και στη διαμόρφωση του «νέου» ασφαλιστικού μοντέλου, της «νέας αρχιτεκτονικής» του Ασφαλιστικού όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση και για την οποία ανέθεσε στη γνωστή Επιτροπή ειδικών να συντάξει το πολυδιαφημισμένο πόρισμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα