Την επομενη εβδομαδα ψηφιζει η κυβερνηση την καταργηση της κυριακατικης αργιας...αρχικα για τα μαγαζια...

Νέο κρας τεστ για τη συνοχή της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον αγορανομικό κώδικα, με διατάξεις που επιτρέπουν τη λειτουργία των μικρών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.
Το «πράσινο» φως άναψε χθες η τρόικα μετά τη συνάντηση που είχε με την πολιτική ηγεσία του
υπουργείου Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της αξιολόγησης των μνημονιακών υποχρεώσεων των τομέων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα.
Πιο συγκεκριμένα, οι διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπουν το άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο, καθώς και την προαιρετική λειτουργία των μικρότερων (μέχρι 250 τ.μ.) όλες τις Κυριακές. Θα εξαιρούνται όσα είναι shop in a shop και εκείνα που ανήκουν σε αλυσίδες. Στην τελευταία πρόταση, εκτός από τις Συνομοσπονδίες των εμπόρων (ΕΣΕΕ) και των μικρομεσαίων (ΓΣΕΒΕΕ), διαφωνούν και τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έχει στείλει στις δύο παρατάξεις εναλλακτική πρόταση, σύμφωνα με την οποία θα επιτρέπεται το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου στις τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές. Δεν αποκλείεται οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι να καταλήξουν σε αυτήν την αλλαγή συν το άνοιγμα όλων των λιανεμπορικών επιχειρήσεων για επτά Κυριακές τον χρόνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα