Θεσμοθετουν τωρα νεα μετρα για το 2019, συμφωνια τον απριλιο

Όχι νωρίτερα από τις αρχές Απριλίου, θα πρέπει να αναμένεται η τελική συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση, ακόμη και αν ο υπουργός οικονομικών κ Ευκλείδης Τσακαλώτος , δεσμευτεί σήμερα για πρόσθετα μέτρα για το 2019 και ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα.

Την σκυτάλη στις καθυστερήσεις , φαίνεται ότι παίρνουν οι δανειστές, οι οποίοι ζητούν σταθερά από την αρχή του χρόνου από την Ελλάδα να δεσμευτεί για την
μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις παλιές συντάξεις , αλλά δεν είναι καθόλου σίγουροι για το τι θα δώσουν.
Εδώ και μία εβδομάδα δεν είναι σίγουρο ούτε και το ύψος των μέτρων που θα πρέπει να αναλάβει η Ελλάδα, για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ. Μέχρι πριν από 10 ημέρες, γνωρίζαμε ότι η διαφορά των προβλέψεων για τις δημοσιονομικές προοπτικές της Ελλάδα μεταξύ της EE και του Ταμείου, έφταναν τα 3,6 δις ευρώ (2% του ΑΕΠ). Τώρα όμως το ΔΝΤ, υπόσχεται να επανεξετάσει την προβλέψεις του αν τα επίσημα στοιχεία για το κλείσιμο του 2016 επιβεβαιώσουν την υπεραπόδοση της οικονομίας για το 2016.
Keywords
Τυχαία Θέματα