ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ…Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ OPEN GOV ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΙΡΑ;;;


Την τελευταία θέση μεταξύ των «27» καταλαμβάνει η Ελλάδα στη Διαδικτυακή πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 9ης έκθεσης για την αξιολόγηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ειδικότερα, με βάση στοιχεία του 2010, η διαθεσιμότητα των Διαδικτυακών δημόσιων υπηρεσιών είναι κατά μέσον όρο στην ΕΕ στο 82%, ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται στο 48%.
Στην ΕΕ, τις καλύτερες επιδόσεις
εμφανίζουν η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Μάλτα, η Σουηδία και η Πορτογαλία με 100% πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες μέσω Ίντερνετ, ενώ στις τελευταίες θέσεις, μετά την Ελλάδα, βρίσκονται η Κύπρος (55%), η Ρουμανία (60%) και η Σλοβακία (63%).
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η ηλεκτρονική πρόσβαση σε περισσότερες κυβερνητικές υπηρεσίες συμβάλλει στην περικοπή δαπανών για τη δημόσια διοίκηση, περιορίζοντας, επίσης, τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα