Ταιπεδ: προσφορα 368,5 εκατ. απο την cosco για το 67% του ολπ -ξεπουλαμε λογω ανικανοτητας - επισημα στους κινεζους το λιμανι

Τίμημα 22 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι 368,5 εκατ. ευρώ για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς προσφέρει στη βελτιωτική δεσμευτική προσφορά της η Cosco, την οποία έκανε αποδεκτή το ΤΑΙΠΕΔ κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Τo δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την Cosco πλειοδότη και την κάλεσε να υποβάλει τα συμπληρωματικά δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να ανακηρυχθεί «Προτιμώμενος Επενδυτής», σύμφωνα με
τους όρους του διαγωνισμού.

Κατά την αξιολόγηση της βελτιωτικής οικονομικής προσφοράς, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπ' όψιν καθεμία από τις αποτιμήσεις, τις οποίες εκπόνησαν δύο διαφορετικοί αποτιμητές για τον ΟΛΠ.
Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ με την εξέλιξη αυτή επιτυγχάνεται, με απόλυτη επιτυχία, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ορόσημο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Σε 1,5 δισ. η συνολική αξία της συμφωνίας
Η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 1,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων,
την ανωτέρω προσφορά των 368,5 εκατ. ευρώ,
υποχρεωτικές επενδύσεις ύψους 350 εκατ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και
τα αναμενόμενα έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου από τη Σύμβαση Παραχώρησης (αντάλλαγμα παραχώρησης σε ποσοστό 3,5% του κύκλου εργασιών του ΟΛΠ), αναμενόμενου συνολικού ύψους της τάξης των 410 εκατ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα