Τα κορακια της κλωστοϋφαντουργιας

Στον εισαγγελέα Οικονομικών Εγκλημάτων Παναγιώτη Αθανασίου, στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και στον γενικό γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Κώστα Χρήστου, διαβιβάστηκαν πριν από λίγες μέρες από το υπουργείο Εργασίας σοβαρές καταγγελίες και κρίσιμα έγγραφα που αφορούν πρόσφατες εξελίξεις στην υπόθεση της χρεοκοπημένης Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας Α.Ε. (ΕΝΚΛΩ).

Η «Εφ.Συν.» ανοίγει τον φάκελο της κατάρρευσης του πρώην ομίλου Λαναρά και την ύποπτη δανειοδότηση της επιχείρησης από τράπεζες
σε χρονικές περιόδους που είτε είχε αρνητικά κεφάλαια ή ήταν ήδη σε πτώχευση.

Παράλληλα αποκαλύπτουμε νέα στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία της πτώχευσης, την αντιθεσμική, όπως χαρακτηρίζεται από τις καταγγελίες των εργαζομένων, συμπεριφορά της συνδίκου, τον αρνητικό ρόλο της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε., τις προσπάθειες να τεθούν φραγμοί στην αναδιάρθρωση της εταιρείας προς όφελος των εκατοντάδων εργαζομένων και την πιθανή αγορά της πτωχευτικής περιουσίας από επενδυτικό όμιλο.

Δίπλα σε όλα αυτά ένα βιώσιμο σχέδιο επαναδραστηριοποίησης κάποιων βιομηχανικών μονάδων αποτελεί τη μοναδική ελπίδα των άνεργων αλλά αποφασισμένων εργαζομένων.

Η περίπτωση της πάλαι ποτέ μεγαλύτερης κλωστοϋφαντουργίας στην Ευρώπη αποτελεί χαρακτηριστική μικρογραφία των παθογενειών της ελληνικής οικονομικής κρίσης, των επιχειρηματικών εγκλημάτων με τις πλάτες του τραπεζικού και πολιτικού συστήματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα