Συνεχιζονται οι δηθεν διαφονιες κυβερνησησ-δντ ενω ολα εχουν συμφωνηθει με τα μνημονια

Αμετακίνητο στις θέσεις του εμφανίστηκε και χθες το ΔΝΤ, επιμένοντας στην αναγκαιότητα περικοπής συντάξεων και αφορολόγητου, γεγονός που ενισχύει την αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά τόσο τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, όσο και γενικότερα τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.
Τις συστάσεις του ΔΝΤ απορρίπτει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ, δεδομένης της σαφούς θέσης που έχει πάρει
η Γερμανία, ότι χωρίς συμμετοχή του ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 6,2 δισ. ευρώ, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο ως προς τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.
Στο άλλο μέτωπο, πάντως, αυτό της διαφωνίας που έχει προκύψει σχετικά με τη διάθεση του έκτακτου επιδόματος στους συνταξιούχους, Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίστηκε χθες αισιόδοξος ότι το θέμα μπορεί να κλείσει ενδεχομένως και μέσα στην ημέρα. Από την άλλη, ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος στην Ελλάδα υποστήριζε ότι η ελληνική κυβέρνηση περιμένει τις έγγραφες αντιρρήσεις των θεσμών επί του θέματος προκειμένου να απαντήσει γραπτώς και να κλείσει οριστικά το θέμα. Βέβαια, άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο, η γραπτή απάντηση της Ελλάδας να μη σταλεί ούτε σήμερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα