Συμφωνια «μαρινοπουλου» - «σκλαβενιτη» - τραπεζων - καμια εξασφαλιση για τους εργαζομενους απο το «σχεδιο εξυγιανσης»

Την αρχή και όχι το τέλος της αβεβαιότητας για τους περίπου 12.000 εργαζόμενους της εταιρείας «Μαρινόπουλος» σηματοδοτεί η κατ' αρχήν συμφωνία που υπογράφτηκε το ξημέρωμα του Σαββάτου με την «Σκλαβενίτης», για τους όρους «διάσωσης» της πρώτης, κάτω από την εποπτεία των τεσσάρων τραπεζών που θα αναλάβουν να δανειοδοτήσουν με 360 εκατ. ευρώ το νέο εταιρικό σχήμα.
Στη συμφωνία περιέχεται το «σχέδιο εξυγίανσης» της εταιρείας και προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή της είναι να εγκριθεί από τους πιστωτές της «Μαρινόπουλος» (μεγάλοι
προμηθευτές) και στη συνέχεια να γίνει δεκτό από το δικαστήριο, που στις 21 Σεπτέμβρη θα εξετάσει την υπαγωγή της εταιρείας στον πτωχευτικό κώδικα (άρθρο 106 β').
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το σχέδιο περιλαμβάνει τα εξής: Μεταβίβαση του 100% της «Μαρινόπουλος» σε νέα εταιρεία, υπό τον έλεγχο της «Σκλαβενίτης». Νέα χρηματοδότηση από τις τράπεζες συνολικού ύψους 360 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 1,5%, με το δάνειο να είναι δεκαετούς διάρκειας. Καταβολή από την πλευρά της «Σκλαβενίτης» κεφαλαίων συνολικού ύψους 125 εκατ. ευρώ. «Κούρεμα» κατά 50% των οφειλών άνω των 100.000 ευρώ και αποπληρωμή στο ακέραιο των προμηθευτών που έχουν απαιτήσεις από τη «Μαρινόπουλος» ύψους έως 100.000 ευρώ. Αποπληρωμή στο ακέραιο, αφού προηγηθεί ρύθμιση, των χρεών της «Μαρινόπουλος» σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα