Συγκυβερνηση συριζα-ανελ: ετοιμη να μπει στον πολεμο στη μεση ανατολη κατα του isis με «πληροφοριες» και οργανωτικο ρολο

Και σχέδιο νόμου για δημιουργία «Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών» προαναγγέλλει ο Π. Καμμένος

Την πρεμούρα της κυβέρνησης να εμπλακεί ακόμα βαθύτερα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και τους τρόπους που αυτή δρομολογείται, περιέγραψε ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, με συνέντευξή του στη «Real News». Ταυτόχρονα, άνοιξε δρόμο για εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας, με αφορμή τους τζιχαντιστές.
Ισχυριζόμενος ότι δεν έχει ζητηθεί
από την ελληνική κυβέρνηση - στα πλαίσια της ενεργοποίησης του άρθρου 42.7 της Συνθήκης της ΕΕ - οποιαδήποτε συμμετοχή σε στρατιωτική επέμβαση, έσπευσε να «εξηγήσει» πώς μπορεί να παίξει ρόλο: «Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την ΕΕ και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία.Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο».
Σκιαγραφώντας σε ποιο πεδίο μπορεί η κυβέρνηση να παίξει αυτό το ρόλο, πρόσθεσε: «Ζήτησα και από την ΕΕ, αλλά και στην προηγούμενη Σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.Σε αυτόν τον πόλεμο η ενημέρωση και οι πληροφορίες έχουν πάρα πολύ μεγάλο ρόλο».
Keywords
Τυχαία Θέματα