Στους διαδρομους του υπεξ… ιντριγκες, παρασκηνια, ευτραπελα ...ο πρεσβυς ξαναχτυπησε

Αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες βδομάδες στο Υπουργείο Εξωτερικών ενόψει της συγκλήσεως του Ανωτάτου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΑΥΣ) που είναι αρμόδιο για τα θέματα που αφορούν τους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ με πρεσβευτικό βαθμό (πρόκειται για υπαλλήλους του διπλωματικού κλάδου, του κλάδου επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, του κλάδου εμπειρογνωμόνων και του κλάδου οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων – γνωστών και ως ΟΕΥ).

Η σύγκληση του ΑΥΣ είχε ακουσθεί ότι θα γινόταν την βδομάδα που πέρασε, πλην όμως τα ταξίδια του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά άλλαξαν, ως φαίνεται, τον προγραμματισμό,
με αποτέλεσμα το ΑΥΣ να συγκληθεί μάλλον μέσα στις επόμενες ημέρες. Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει το ΑΥΣ είναι κυρίως οι προαγωγές συμβούλων πρεσβείας Α΄ (ΣΠΑ΄) στο βαθμό του πληρεξουσίου υπουργού Β΄ (ΠΥΒ΄).

***

Κανονικά οι εν λόγω κρίσεις ακολουθούν την σειρά της επετηρίδας. Αυτή τη φορά όμως υπάρχει έντονη ανησυχία ότι δεν θα υπάρξουν μόνο οι συνηθισμένες παραλείψεις λόγω κακών φύλλων αξιολόγησης αλλά ότι ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς «ζυγίζει» τη προοπτική να προχωρήσει σε βαθιά τομή στην επετηρίδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα