Στην κομισιόν η υπόθεση της ηριάννας

Στην Κομισιόν έφτασε η υπόθεση της Ηριάννας, της νεαρής πανεπιστημιακού που καταδικάστηκε σε 13 χρόνια κάθειρξη με βάση ένα έωλο κατηγορητήριο, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Documento.

Σε ερώτηση-παρέμβαση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, Νίκος Χουντής, προς την Κομισιόν γίνεται λόγος για πιθανή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, που ορίζει η ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343.

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ στην ερώτησή του επισημαίνει ότι το άρθρο 6 της Οδηγίας 2016/343 αναφέρει ότι τα κράτη μέλη οφείλουν να διασφαλίζουν ότι «...η εισαγγελική αρχή φέρει το βάρος της απόδειξης
της ενοχής των υπόπτων και των κατηγορουμένων. Τούτο ισχύει με την επιφύλαξη οποιασδήποτε υποχρέωσης του δικαστή ή του αρμόδιου δικαστηρίου να αναζητούν τόσο ενοχοποιητικά όσο και απαλλακτικά στοιχεία και του δικαιώματος της υπεράσπισης να προσκομίζει αποδεικτικά στοιχεία, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική νομοθεσία» και ζητά από την Κομισιόν να τον ενημερώσει κατά πόσο παραβιάστηκε το συγκεκριμένο άρθρο στην περίπτωση της Ηριάννας.
Keywords
Τυχαία Θέματα