Στε: αντισυνταγματικοί οι αναδρομικοί φοροέλεγχοι - οχι προς αξιοποιηση οι λίστες φοροδιαφυγής (λαγκαντ κ.α)

Μιλαμε για το απολυτο φιασκο:
Στον αέρα τινάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας τους ελέγχους για χιλιάδες εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις. Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις είναι αντισυνταγματικές.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ομόφωνα ότι η παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων είναι πενταετής και οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές, σύμφωνα με χθεσινό (Τρίτη 27/6) τηλεγράφημα του ΑΠΕ
- ΜΠΕ
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας, Κωνσταντίνο Νικολάου, έκρινε με την υπ΄ αριθμ. 1738/2017 απόφασή της, ότι είναι αντισυνταγματική η συνεχής παράταση παραγραφής των φορολογικών αξιώσεων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ασχολήθηκε με το θέμα της συνταγματικότητας της παραγραφής μετά την υπ΄ αρθμ. 675/2017 απόφαση του Β΄ Τμήματος του ίδιου δικαστηρίου (με πρόεδρο την αντιπρόεδρο Μαίρη Σάρπ) που παρέπεμψε το όλο θέμα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα