Σπατάλες και αδιαφάνεια στον ΟΚΑΝΑ

Ατασθαλίες, κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια και σπατάλες διαπιστώνει στο πολυσέλιδο πόρισμά του για τον ΟΚΑΝΑ ο γενικός επιθεωρητής κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Από την ενδελεχή έρευνα που διενήργησε επί 10 μήνες μεικτό κλιμάκιο επιθεωρητών για τις προηγούμενες διοικήσεις του οργανισμού, προκύπτει ότι ο ΟΚΑΝΑ «απορροφά περισσότερους πόρους για τη συντήρησή του παρά για τις υπηρεσίες που προσφέρει», καθώς μόνο τα χρέη του ανέρχονται
σε 37,5 εκατ. ευρώ. «Ανορθολογικό και εξαιρετικά δαπανηρό» χαρακτήρισε το μοντέλο διοίκησης του ΟΚΑΝΑ ο κ. Ρακιντζής, κατά την παρουσίαση της έκθεσης ελέγχου του οργανισμού, η οποία διαβιβάστηκε στις εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Το πόρισμα καταγράφει διαχειριστικά προβλήματα με αιχμή τη σπατάλη στις αμοιβές, καθώς σε διάστημα έξι ετών (2003-2009) οι μισθοί ορισμένων υπαλλήλων του οργανισμού αυξήθηκαν έως και 170%, ενώ η διαμονή άπορων χρηστών σε ξενοδοχεία της Αθήνας κόστισε περισσότερο απ’ όσο κόστισε η προμήθεια μεθαδόνης. Ειδικότερα, η δαπάνη φιλοξενίας 42 θεραπευομένων κόστισε 883.760 ευρώ από το 2007 ώς το 2010.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα