Σε μετωπικη συγκρουση φαρμακοποιοι - εοπυυ


Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών, γιατρών και ΕΟΠΥΥ, μετά την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να πληρώνει κατά προτεραιότητα όσα φαρμακεία δεν αναστέλλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής έκανε χθες λόγο για «απόφαση ντροπής, που θυμίζει μαύρες εποχές», υποστηρίζοντας πως κανένας φαρμακοποιός δεν πρόκειται να υπογράψει ατομική σύμβαση, ενώ καλεί «Πολιτεία και ΕΟΠΥΥ
να επιδείξουν συνέπεια στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις τους και να αποσύρουν την απαράδεκτη πρόταση για δημιουργία απεργοσπαστικού μηχανισμού».
Κι όλα αυτά ενώ από μεθαύριο, Σάββατο, γενικεύεται σε όλη τη χώρα η μεγάλη ταλαιπωρία για εκατομμύρια ασφαλισμένους, αφού ο ένας φαρμακευτικός σύλλογος μετά τον άλλο συντάσσονται με την απόφαση του ΠΦΣ για πανελλαδική επ' αόριστον αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων. Ηδη οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα σε 19 νομούς.
Ενδεικτικό της έντασης που δημιουργείται είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες στο Ηράκλειο, όταν πολίτης επιτέθηκε σε φαρμακοποιό λόγω της αναστολής πίστωσης που ισχύει για τους ασφαλισμένους σε όλη την Κρήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα