Ραβε - ξηλωνε και παλι με τις αποδειξεις


Στο... κυνήγι των αποδείξεων θα ριχτούν και το 2013 οι φορολογούμενοι. Το υπουργείο Οικονομικών αμέλησε να συμπεριλάβει σχετική διάταξη στο φορολογικό νομοσχέδιο, αλλά χθες ο κ. Στουρνάρας προανήγγειλε την εφαρμογή του μέτρου και την επόμενη χρονιά, με σημαντικές αλλαγές σε σχέση με το ισχύον καθεστώς.Βάσει των ανακοινώσεων του υπουργού Οικονομικών από το βήμα της Βουλής, έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ, η οποία θεσμοθετείται για ετήσια εισοδήματα
έως 21.000 ευρώ (και σταδιακά μειώνεται μέχρι να εκμηδενιστεί σε εισοδήματα 42.000 ευρώ), θα έχουν οι φορολογούμενοι που θα προσκομίσουν αποδείξεις αξίας τουλάχιστον 25% του εισοδήματός τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ θα προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ. Οσοι φορολογούμενοι δεν συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις, θα έχουν πέναλτι φόρου 22% στη διαφορά του ποσού.
Πάντως, ακόμη υπάρχουν αρκετές «γκρίζες ζώνες», οι οποίες και θα ξεκαθαριστούν με την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα