ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ…ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ!!!

ΠΑΝΕ ΝΑ ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΕΗ ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΖΗΜΙΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ!!
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ.


Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης
Ανοιχτό άφησε χθες το ενδεχόμενο αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, από το 2012, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οταν ρωτήθηκε αν θα αναπροσαρμοστούν από του χρόνου με βάση την υποχρέωση που έχει αναλάβει από πέρυσι η χώρα έναντι του Μνημονίου, απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί ακόμη αποφάσεις και ότι πριν από οτιδήποτε θα γίνει μια εσωτερική συζήτηση με τη ΔΕΗ και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Βάσει του Μνημονίου του 2010, η κυβέρνηση συμφώνησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ να αναπροσαρμοστούν σε δόσεις ώστε να φτάσουν να αντανακλούν το πραγματικό κόστος παραγωγής. Η πρώτη δόση αυξήσεων έγινε φέτος τον Ιανουάριο, η δεύτερη αύξηση είχε προγραμματιστεί να γίνει του χρόνου και η τρίτη, τον Ιανουάριο του 2013.


Το τέλος ΑΠΕ. Ανοιχτό άφησε ο υπουργός και το θέμα της αύξησης του Ειδικού Τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, λέγοντας ότι θα το συζητήσει εντός των ημερών με τους φορείς της αγοράς.
Ενα τρίτο θέμα που συνεπάγεται αυξήσεις στα τιμολόγια λιανικής, αφορά το πολύ ορατό ενδεχόμενο η ΔΕΗ και οι ιδιώτες ανταγωνιστές της να μετακυλίσουν στα τιμολόγιά τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που επιβλήθηκε πρόσφατα για τη χρήση φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή.
ΤΑΝΕΑ
ΠΡΕΖΑ TV
27-9-2011
Keywords
Τυχαία Θέματα