Πως δρουν και εκπαιδευονται οι νεοναζι της χρυσης αυγης


Το μίσος για οτιδήποτε διαφέρει από τη διαστρεβλωμένη αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα και τους Ελληνες αποτελεί την κύρια ιδεολογική γραμμή της Χρυσής Αυγής.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα οι μετανάστες από την Αφρική και την Ασία, οι αριστεροί και οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι και πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάθε ακραίο μέτρο. Μέχρι πριν από λίγο καιρό
η Χρυσή Αυγή δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια νεοναζιστική γκρούπα που αφορούσε τους ελάχιστους εναπομείναντες νοσταλγούς του Χίτλερ, οι οποίοι ζούσαν στο παρελθόν οργανωμένοι σαν παραστρατιωτική οργάνωση.
Λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης στις 6 Μαΐου, ωστόσο, οι μάσκες έπεσαν. «Οταν μπει ο αρχηγός στην αίθουσα θα σηκωθείτε όρθιοι σε ένδειξη σεβασμού. Ετσι το έχουμε εμείς οι Χρυσαυγίτες». Αυτά ήταν τα λόγια του βουλευτή Γιώργου Γερμενή προς τους δημοσιογράφους, λίγα δευτερόλεπτα πριν δώσει το περίφημο πλέον παράγγελμα «εγέρθητω». Η σκηνή αυτή είναι η πλέον αποκαλυπτική της στρατιωτικής δομής της οργάνωσης.Οπως σε κάθε οργάνωση τέτοιου τύπου, ο σεβασμός στους ανωτέρους είναι το άλφα και το ωμέγα της στρατιωτικής πειθαρχίας. Τα χαμηλόβαθμα μέλη της Χρυσής Αυγής σηκώνονται και χαιρετούν σηκώνοντας το χέρι στις 90 μοίρες όταν εμφανίζεται κάποιος ανώτερός τους. Αυτό άλλωστε είχε συμβεί και μέσα στην αίθουσα όπου γινόταν η δίκη του Αντώνη «Περίανδρου» Ανδρουτσόπουλου. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώνονται σε ερημικές τοποθεσίες και εκπαιδεύονται στις πολεμικές τέχνες για μάχες σώμα με σώμα στους δρόμους. Ο πρώην υπαρχηγός της οργάνωσης Χαράλαμπος Κουσουμβρής, ο οποίος αποχώρησε και έγραψε το βιβλίο «Γκρεμίζοντας τον Μύθο της Χρυσής Αυγής», δεν δίστασε να παραδεχτεί σε συνέντευξή του στον «Ταχυδρόμο» ότι «στις πορείες είχαμε μαχαίρια, κλομπ, ξυράφια. Τις ασπίδες τις φτιάξαμε με μερικούς συναγωνιστές».
Keywords
Τυχαία Θέματα