ΠΟΟΥΛ ΤΟΜΣΕΝ «ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ».ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΓΑΜΗΣΟΥΝ

«Μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη». Αυτό υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα κύριος Πόλ Τόμσεν μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελήτήριο.

Ο κ. Τόμσεν είπε ότι οι κρίσιμες
διαρθρωτικές αλλαγές είναι η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, η συγκέντρωση των φόρων, η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και ειδικά στο Δημόσιο Τομέα είναι ο έλεγχος των δαπανών παντού και ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και φαρμάκων. Σημείωσε μάλιστα, ότι τους επόμενους μήνες η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να εφαρμόσει ένα σύστημα παρακολούθησης των δαπανών, γεγονός που θα βοηθήσει στην ταχύτερη δημοσιονομική προσαρμογή.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, ο κύριος Τόμσεν είπε χαρακτηριστικά, «δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Keywords
Τυχαία Θέματα