Παράνομη η κατακράτηση καταθέσεων - αντισυνταγματικό το κούρεμα στη κυπρο #cyprus


Τι εξηγεί στο newsit.com.cy, ο νομικός Χρίστος Κληρίδης
-«Να καταψηφιστεί το κούρεμα»
-«Θεωρητική η αποζημίωση από φυσικό αέριο»
-«Χωρίς αντίκρυσα οι μετοχές»
Η ετσιθελική επιβολή τέλους, προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση και ως εκ τούτου είναι παράνομη, τονίζει ο έγκριτος νομικός Χρίστος Κληρίδης, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι για χάρη της Λαϊκής Τράπεζας δεν θα πρέπει να καταστραφεί
ολόκληρη η Κύπρος.
Μιλώντας στο newsit.com.cy, ο κ. Κληρίδης χαρακτηρίζει ληστρική την επιβολή τέλους στις καταθέσεις και εξηγεί ότι καμία κατακράτηση τέλους από κανένα λογαριασμό δεν μπορεί να γίνει ενόσω δεν εγκρίνεται το νομοσχέδιο από τη Βουλή.
Ο Συνεργατισμός, έχει προχωρήσει στην επιβολή πλαφόν, στην ανάληψη καταθέσεων, μέχρι 700 ευρώ την ημέρα, ενώ κούρεμα η όχι, μελετάται επιβολή πλαφόν με το άνοιγμα των τραπεζών μέχρι 10.000 ευρώ.
Περαιτέρω όπως εξήγησε σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή "Ενημέρωση τώρα" ο Έφορος Εποπτείας Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Κωνσταντίνος Λύρας, υπάρχει καταρχήν απόφαση για έκδοση ειδικών μεοτχών απο τον συνεργατισμό, με συγκεκριμένη απόφση, η οποία θα αποφέρει στους καταθέτες ισοδύναμο επιτόκιο με την απώλεια του τόκου που θα υποστούν απο το κούρεμα.

Το Eurogroup, έπεσε έξω στους υπολογισμούς του, διότι ανάμενε ότι η Βουλή θα ενέκρινε το νομοσχέδιο στο διάστημα της τριήμερης αργίας, ούτως ώστε σήμερα να άνοιγαν κανονικά οι τράπεζες και να επιβαλλόταν το ανάλογο κούρεμα στις καταθέσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα