Πανω απο 50.000 διαδηλωτες στο κιεβο - φωτο

Τουλάχιστον 50.000 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν σήμερα στο κέντρου του Κιέβου, το οποίο έχουν καταλάβει διαδηλωτές από την έναρξη της σοβαρότερης κρίσης που σοβεί στην Ουκρανία, μετά την ανεξαρτησία της το 1991.
Οι σημαντικότεροι ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο Βιτάλι Κλίτσκο και ο Αρσένι Γιατσένιουκ, που επέστρεψαν από το Μόναχο όπου έλαβαν την στήριξη της Δύσης, ήταν στο βήμα. Ο Κλίτσκο ζήτησε την άνευ όρων απελευθέρωση των διαδηλωτών
που συνελήφθησαν, τονίζοντας ότι πρέπει να ακυρωθεί ο νόμος περί αμνηστίας που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ενώ ζήτησε διεθνή διαμεσολάβηση στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα του.Ανάμεσα στους πρώτους ομιλητές και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της Γιούλια Τιμόσενκο, ο Γιούρι Λουτσένκο, κατήγγειλε "μια νέα απόπειρα αποικισμού" εκ μέρους της Ρωσίας. Κάλεσε επίσης στη συγκρότηση μονάδων αυτοάμυνας σε όλη τη χώρα. "Αυτό θα είναι η καλύτερη εγγύηση κατά της αιματοχυσίας", τόνισε. "Τίποτε δεν τελείωσε, τίποτε δεν χάθηκε αλλά και τίποτε δεν κερδηθεί", είπε κλείνοντας την ομιλία του.
Keywords
Τυχαία Θέματα